Черешов щрудел от бутер тесто

Pixabay
  • Готвене
    60 мин
  • Прегледа
    145

Чудесна алтернатива на класическия ябълков щрудел е черешовият щрудел. Можете да приготвите сочен, ароматен щрудел с пресни череши за броени минути. Просто трябва да купите готово бутер тесто и да поставите пълнежа. Сложете във фурната за 20 минути и вкусният щрудел е готов.

Съставки

    Начин на приготвяне

    Стъпка 1

    Извадете бутер тестото от фризера и го размразете напълно на стайна температура.

    Стъпка 2

    Отстранете костилките от черешите, изцедете сока.

    Стъпка 3

    Добавете царевично нишесте и разбъркайте.

    Стъпка 4

    Поръсете работната повърхност с брашно.

    Стъпка 5

    Разточете тестото на тънък слой.

    Стъпка 6

    Намажете тестото с разтопено масло, поръсете с галета.

    Стъпка 7

    Поставете черешата върху тестото и поръсете със захар.

    Стъпка 8

    Навийте стегнато на руло.

    Стъпка 9

    Постелете лист за печене с пергамент за печене.

    Стъпка 10

    Внимателно поставете щрудела върху тава за печене.

    Стъпка 11

    Намажете с разбито яйце.

    Стъпка 12

    Печете в предварително загрята фурна на 200 градуса за 20 минути до зачервяване.

    Стъпка 13

    Охладената баница поръсете с пудра захар.

    Стъпка 14

    Нарежете на парчета и сервирайте. Черешите могат да се използват замразени.

    Вижте още

    Коментирай

    Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *